Menu

Informatie

Technics4U is een techniek promotieproject voor leerlingen uit het basisonderwijs (groep 7/8), leerkrachten en ouders.

Het project bestaat uit een techniekmanifestatie voor basisschoolleerlingen op meestal vrijdag met aansluitend op zaterdag bedrijfsbezoeken voor leerlingen, hun ouders en leerkrachten. Doelstelling is hen te enthousiasmeren voor techniek!

Achtergrondinformatie

Het initiatief voor Technics4U vindt zijn basis in de lokale samenwerkingsverbanden van de TechNet Kringen. In de TechNet Kringen participeren zowel bedrijven als scholen voor beroepsonderwijs. Eén van de doelen is de bevordering van instroom in de techniek.

In veel regio’s zijn de partners van mening dat techniek reeds in de basisschool onder de aandacht gebracht moet worden. Zij willen zich daarvoor actief inzetten. Technics4U is een activiteit die direct aansluit bij deze wensen. De technische bedrijfstakken, sinds kort verenigd in techniektalent.nu, stimuleren en ondersteunen basisscholen bij het invoeren van techniek en worden techniekcoaches ingezet op basisscholen. Om een beeld te krijgen van het evenement verwijzen we u graag door naar het kopje ‘Media’ waar u foto’s, video’s en nieuwsitems kunt bekijken van Technics4U.