Menu
Burgemeester Apotheker opent Technics4U in Sneek

Burgemeester Apotheker opent Technics4U in Sneek

Sneek – De manifestatie Technics4U begon op vrijdag 15 maart bij RSG Magister Alvinus. De aftrap van de techniek manifestatie werd verzorgd door burgemeester Apotheker. De kern van zijn opening was de veelzijdigheid die het vak te bieden heeft en dat techniek meer is dan ‘vieze handen krijgen’. De basisschoolleerlingen bezochten deze techniekhappening onder begeleiding van hun leerkracht(en). Ze kregen een leuk en educatief programma waarin techniek centraal staat.

Zien, denken en doen over techniek, daar draait het om bij Technics4U. De leerlingen maakten een windmolentje dat draait op zonne-energie. Daarnaast konden de leerlingen een ‘knijpkat’ winnen door vragen juist te beantwoorden, die werden gesteld aan de hand van een film. De film liet onder andere zien dat bij elke spannende achtbaanrit heel veel techniek komt kijken. Na afloop van de manifestatie kregen alle deelnemers een gereedschapskoffer met daarin waardebonnen die ze de volgende dag op een speciale Open Dag bij een viertal technische bedrijven kunnen inwisselen tegen gereedschap.

Open dag bedrijven

Vier technische bedrijven uit Sneek en Bolsward openden hun deuren op zaterdag 16 maart van 10.00 tot 14.00 uur speciaal voor de deelnemende basisschoolleerlingen en hun ouders. Ze lieten de jongeren met veel enthousiasme de veelzijdigheid van techniek zien. Het betrof de volgende bedrijven:

  • Hochwald Bolsward
  • Jorritsma Bolsward
  • Landustrie Sneek
  • Brandsma Sneek

Technics4U is een initiatief van het technisch beroepsonderwijs en –bedrijfsleven in de regio. Doel van dit samenwerkingsverband van bedrijven, branches en scholen is onder meer de kwantiteit en kwaliteit van deelnemers in het technisch onderwijs te verhogen.

 

Meer nieuws over Technics4U in Sneek lees je hier!

7 jaren, 5 maanden oud Reacties uitgeschakeld voor Burgemeester Apotheker opent Technics4U in Sneek